Met de komst van de kou, de korte dagen en de langere nachten is het duidelijk dat de laatste maand van het jaar 2016 is begonnen. Dit is ook de maand om gezellig met elkaar aan tafel te gaan zitten. Bij ‘Thuis bij Schell’ kun je met je familie, vrienden of geliefde de hele avond genieten van goed samengestelde gerechten en lekkere drankjes. Om de avond helemaal compleet te maken kun je ook de trap naar boven pakken om daar de nacht in alle rust door te brengen in één van de acht hotelkamers die gepersonaliseerd zijn. 

Afgelopen week had ik de kans om bij ‘Thuis bij Schell’ langs te gaan. Eigenaresse Rosalie Schell is een gastvrouw zoals iedereen die graag heeft: amicaal, behulpzaam en goedlachs. Ze wijst me naar de tafel vlak naast het raam, waar je het beste uitzicht hebt op de Oude Binnenweg. ‘Thuis bij Schell’ heeft een geschiedenis en dat is wel degelijk terug te zien in het interieur. Nu moet je natuurlijk niet gelijk denken aan een stoffige woonkamer, maar alles, en dan bedoel ik ook echt alles, is afkomstig van de familie zelf. De lederen fauteuil, houten tafels met kaarsjes erop en de verschillende stijlen stoelen. Wat mij het meeste is opgevallen zijn de vele fotolijsten aan de muur die de volledige geschiedenis van familie Schell verteld. Binnenkort neem ik jullie mee op reis door deze familiegeschiedenis.

tbs_1

Voor ieder wat wils
Je kan bij ‘Thuis bij Schell’ gezellig lunchen en in het weekend ook nog eens heerlijk ontbijten, maar waar ik voor kom is het diner. Ik heb veel goede verhalen gehoord en ben nu wel erg nieuwsgierig geworden. Het menu is bescheiden en zeer overzichtelijk. Je kunt kiezen uit dagelijks vers gemaakte soepen, heerlijke voorgerechten zoals bijvoorbeeld de lamskoteletten met yoghurt-muntsaus of de ceviche van zalm met grapefruit-vinaigrette. Ik koos ervoor om een mix van verschillende gerechten te nemen om zo een goed beeld te kunnen krijgen van wat ‘Thuis bij Schell’ in huis heeft.

tbs_3

Op een grote houten plank werden vijf kleine gerechten geserveerd. Pika worst uit eigen worstmakerij met huisgemaakt zuur, slagers carpaccio van fijngehakt rundertartaar met truffel-mayonaise, krokante spek en Romeinse sla, gemarineerde spek en een kleine kop tomaten groentesoep. Daarnaast kreeg ik ook nog een plankje met tapenade en ambachtelijk gemaakt brood door bakkerij Bussing.

tbs_4

Overheerlijke rundersukade
Het was tijd voor het hoofdgerecht en mijn keuze was erg snel gemaakt, de rundersukade geserveerd met een witlof-salade en in roomboter gebakken aardappelen met een saus van gerookte spek. De rundersukade is zo lekker dat het overduidelijk is dat de chef met volledige passie en liefde zijn authentieke gerechten bereid.

tbs_5

Je zou ook kunnen gaan voor de gemarineerde kippendijen met Roseval aardappeltjes en knoflook mayonaise, risotto met geroosterde pompoen en appelstroop of de zalm geserveerd met grove mosterd, gratin en andijvie. Alle gerechten worden dagelijks geheel vers bereid in de open keuken met lokale producten van het seizoen. Dus het kan maar net zo zijn dat het volgende seizoen totaal andere gerechten op de kaart staan.

tbs_6

Als nagerecht kreeg ik een grand dessert geserveerd met een parfait van caramel en Bastogne koek, chocolade mousse en een cake met gestoofde peren. Daarnaast nam ik ook nog een lekkere cappuccino gezet van Giraffe koffiebonen. Hierna kon ik met een voldaan gevoel mijn hotelkamer opzoeken waar ik in alle comfort relax kon uitbuiken. De perfecte combinatie om de avond goed af te sluiten.

Hou de blog goed in de gaten om binnenkort meer te lezen over de bijzondere hotelkamers bij ‘Thuis bij Schell’

tbs_7

Thuis bij Schell
Oude Binnenweg 148
Tel: 010 8411621

www.thuisbijschell.nl
Reserveer een hotelkamer hier

Openingstijden
Maandag: 12.00 – 00.00
Dinsdag: Gesloten
Woensdag/ Donderdag: 12:00 – 00:00
Vrijdag: 12.00 – 23.00
Zaterdag: 09:00 – 00:00
Zondag: 09:00 – 00:00