Tijd voor iets nieuws! Rotterdam is een Vietnamese streetfood bar rijker en het is ook nog eens totaal iets anders dan anders. Woei Tjin, bekend van die sneakerwinkel aan de Hoogstraat, heeft samen met Nghia van het in Amsterdam bekende Nghia N Nghia of ook wel bekend als Mister Nghia, District A geopend aan de Aert van Nesstraat. Bij District A serveren ze Vietnamees streetfood volgens het familierecept van Chef Nghia.

disctricta_1
DISTRICT A ZEER TOEGANKELIJK

Het was even zoeken naar waar ik moest zijn. De zaak zit ondanks z’n centrale plek toch een beetje verstopt, maar die grote lichtbak met daarop DISTRICT A kan niemand over het hoofd zien. Buiten staan twee tafels waaraan je op een goeie dag streetfood als écht streetfood kan ervaren, middenin de bruisende stad.

disctricta_2

DONKER, COOL EN HIP

We worden hartelijk begroet door de dame achter de toonbank. Zo’n hip, jong en cool type waar je je meteen bij thuis voelt. Verderop zien we de open keuken, waar de koks druk in de weer zijn. Er klinkt een fijn muziekje door de zaak en de geuren van het eten drijven door de lucht. Op het rustige plekje waar we gaan zitten, kunnen we goed overzien wat er in de keuken gebeurt.

disctricta_3

SIMPEL, MAAR LEKKER

De zaak heeft een laagdrempelige sfeer die erg prettig is, want je voelt je direct op je gemak; alsof je bij een Vietnamees gezin thuis komt aanschuiven. De menukaart is strak vormgegeven en verder zeer gedetailleerd. Er is keuze uit zes gerechten, waarbij je zelf kunt kiezen voor kip, varken, rund, vegetarisch of garnalen. De keuze was niet makkelijk, aangezien ik van de helft niet wist wat het was, maar wel alles wilde proeven. Gelukkig kregen we hulp; de dame achter de toonbank stelde samen met de chef een gevarieerd menu van vier gerechten voor ons samen.

disctricta_4

FUH? FO? FU-UUUHH? FOE?

Met het eerste gerecht dat op tafel komt, worden we meteen geconfonteerd met een flinke uitdaging (en frustratie): hoe spreek je ‘phõ’ uit? Uit navraag blijkt dat wij niet de enige zijn die hier moeite mee hebben. De mensen van District A krijgen van alles te horen als er besteld wordt, van foo, foe of ‘ehm, deze soep’. Hoe grappig dat allemaal mag klinken, hier spreken ze het uit als ‘fuh’ [f???]. Hoe het ook zij, de soep is overheerlijk, gevuld met glasnoedels, Vietnamese kruiden, ui, taugé, Thaise basilicum, rode peper, limoen én black angus beef en brisket (runderborst).

disctricta_5

BÁNH MÌ DAC BIET PORK EN GÕI CUÔN

Na de soep krijgen we een bánh mì. Een goed gevuld broodje met komkommer, koriander, ingelegde daikon, wortel en huisgemaakte mayonaise, gebakken ei en bovenop dungesneden ‘cold cut’ varkensvlees. Ook de vegetarische gõi cuôn (spring rolls) met verse tofu, soja proteïne, seitan, komkommer, rode en groene sla en rijstvermicelli. Vooral één ingrediënt verraste ons beiden, dus ik raad je aan om zelf eens te komen proeven.

disctricta_6

SOFT EN FLUFFY

Het laatste gerecht dat op tafel komt zijn de bao’s. Gestoomde broodjes gevuld met gestoofde gekarameliseerde malse kip, wortel, komkommer, koriander, daikon en gedroogde uitjes. Een hemels gerechtje, zo zacht dat het bijna smolt. Als afsluiter nemen we zoete Vietnamese koude koffie.

LAST BUT NOT LEAST

District A is erg toegankelijk en na één bezoek voelden we ons meteen thuis. De familierecepten van Chef Nghia zijn een waar genot voor iedereen die een keer echt Vietnamees Streetfood wilt eten of gewoon van lekker eten houdt. District A is dagelijks geopend vanaf 11 uur dus ook geschikt voor de lunch.

Breng een bezoek aan:

District A

Aert van Nesstraat 22
Tel: 010 7372005

Openingstijden
Maandag t/m Donderdag: 11:00 – 21:00
Vrijdag & Zaterdag: 11:00 – 22:00
Zondag: 11:00 – 21:00