Het is duidelijke taal bij Alan & Pim’s eerste horeca onderneming: kip uit het groene hart, ambachtelijk bereid aan het spit! Na twee try out weekenden is dit gezellig bourgondisch restaurant met (h)eerlijke producten vanaf deze week iedere dag geopend. Aan de Posthoornstraat in het centrum van Rotterdam kan je gerust je hart ophalen aan een sappig stuk kip met een krokant laagje.

In het Wijnhavenkwartier aan De Regentessebrug of zoals echte Rotterdammers zeggen: De Vierleeuwenbrug, is sinds kort Alan & Pim’s: kip van het Spit gevestigd. Het concept van Alan & Pim’s is simpel maar heel duidelijk: lekkere kip met invloeden van verschillende culturen zoals die van Thailand en Amerika.

alan_2

Mannelijk, stoer en veel hout

De muurfoto van oud Rotterdam is een zekere eyecatcher zodra je binnenstapt. Het interieur is mannelijk, stoer en heeft veel hout. Erg veel hout zelfs. De robuuste bar en tafels allemaal gemaakt van hout. Zelfs de scheidingsmuur tussen de hoge en lage tafels is gemaakt van houten kratten met daarin blokken haardhout. Er is veel te zien in het restaurant. Schilderijen aan de muur, een authentieke vleesweegschaal en de take away corner met een weeg- en snijmachine.

Vanaf mijn plek kon je zo de keuken inkijken. Ik ben dol op open keukens. Het geeft je een huiselijk gevoel, alsof de chef persoonlijk voor jou staat de koken. Wat mij opviel was dat er een Rotisol werd gebruikt, een authentiek kippenspit.

alan_3

Sappige kip met krokant laagje

De menukaart is niet groot maar zeker niet verkeerd. Zo staat er op het menu: halve kip provencaals, gekruid met zeezout, peper, knoflook en rozemarijn, Tom Ka Kai soep gemaakt van Thaise kippensoep met kokosmelk, koriander en champignons, en de Kippeling, gepaneerde kip met verse frieten en BBQ-saus.

Mijn keuze viel op de halve kip bitter sweet BBQ met frietjes, gegrilde maïskolf en verse coleslaw. Deze heerlijk gegrilde kip gelakt met een mix van grove mosterd en honing, afgemaakt met kruidige bieslook bovenop is zeker een topper. De kip was sappig en had een krokant laagje, zelfs onder de bitter sweet BBQ saus. De huisgemaakte coleslaw, van witte kool, knolselderij, venkel, Granny Smith en witte wijn azijn was erg verfrissend.

alan_1
Gewoon lekker
Als afsluiter had ik wel trek in een goede bak koffie. Bij Alan & Pim’s hebben ze geen latte of een cappuccino. De koffie wordt gemaakt van Oost Colombiaanse koffiebonen en gezet op de ouderwetse manier, ook wel ‘slow coffee’ genoemd, en geserveerd in een grote mok. Alan & Pim’s: kip van het Spit is een prachtzaak, zeker de moeite waard deze zomer en niet te vergeten, gewoon lekker!

 

Kijk op de website alanenpims.nl of breng een bezoek:

 

Rotterdam

Posthoornstraat 524
Tel: 010-2373244

Openingstijden: Maandag t/m Zondag: 11:00 – 23:00

Den Haag

Keizerstraat 51-55
Tel: 070-2210885

Openingstijden: Maandag t/m Zondag: 16:00 – 23:00

Alan & Pim’s kan je nu ook vanaf je bank, je hotelkamer of werk bestellen via FoodoraDeliveroo en Thuisbezorgd.nl